Hudsonklubbens årsträff 2012

Som ni alla säkert känner till så är det gamla fina bilmärket Hudson Motor Car Company en av AMC/Rambler’s förfäder och i och med detta kändes det fullt naturligt att bli medlem i Svenska Hudsonklubben. Med åren har man skaffat sig många kontakter och goda vänner inom Hudsonklubben och man har många gånger funderat på och velat deltaga på deras träffar men det har alltid kommit något i vägen. Men så till sist blev det äntligen av!

Den 24:e augusti kring middagstid startade jag och min sambo våran 6-timmars nätta resa ifrån Hillared utanför Borås till Valbo utanför Gävle. Tyvärr var det varken Hudson eller Rambler vi körde i utan en husbil av märket Fiat. Men ska man hård dra det hela så är dom ju på sätt och vis släkt eftersom Fiat äger Chrysler och Chrysler köpte ju AMC som i sin tur härstammar ifrån Hudson och Nash. Långsökt… jag vet men i alla fall. Efter några få pauser och några chaufförsbyten var vi till sist framme i Valbo eller närmare bestämt bakom Owes Köpcentrum vid ett Veterangarage/museum där klubbens redaktör Ola Gunnarsson hade ordnat så att vi kunde hålla till.

Det kändes lite konstigt men ändå väldigt lyxigt att få parkera sin husbil ibland en massa Hudson’s! Där stod bland annat 2st underbara 40-talare varav den ena tillhör klubbens kassör Leif Hult och den andra Hans Johansson (Hudson-Hasse) som även hade med sig en otroligt vacker ”Airstream”-husvagn att slagga i.

Inne i veterangaraget var festen redan i full gång och utanför var grillarna tända och man erbjöds nygrillade hamburgare och korv. Att efter en lång bilfärd få slappna av med en hamburgare i ena näven och en kall öl i andra och med en massa supertrevliga ”Hudsoniter” runt omkring än gjorde den här kalla kvällen i slutet av augusti till bland den bättre man har varit med om!

Nästa dag började med en snabb frukost i husbilen och ett litet enklare styrelsemöte i en gammal buss och sen drog det iväg på en gemensam sightseeing i Valbo, fortfarande sittande i den gamla bussen. Med Ola Gunnarsson vid ratten tog vi oss runt i Valbo-krokarna och fick bland annat se den berömda Mackmyra Whisky byn och vi gjorde även ett stopp hemma hos en rikskänd herre vid namn Ulf Andersson som har drabbats av ”Bubbel-Sjukan”! Hans mål är att äga en VW Bubbla av varje årsmodell och han är inte långt ifrån nu. Även hans hobbyrum var mycket imponerande! Så många leksaker och kuriosa och allt var i skepnad av just VW Bubblor. Grymt jobbat Ulf!

Sedan blev det fika inne i Valbo på ett café och vad stod det där utanför om inte en Rambler! (2-hjuling). När alla hade släckt sina coffeinbehov vände vi så kosan mot veterangaraget igen för att nu hålla i klubbens årliga årsmöte.

Årsmötet hölls i vanlig ordning och i år växte styrelsen med tre medlemmar. Tord Rajala som suppleant, undertecknad som vice ordförande och Mats Nordkvist som besiktningsman.
Strax innan att årsmötet drogs igång fick vi ett trevligt besök av en Rambler och inte vilken Rambler som helst. Den välkända Low-Rider’n som byggdes av Sven Hansson i början av 80-talet med komponenter av bland annat Rambler American, AMC Javelin och Mercury Cougar.

Just denna helgen hade vi sådan tur så att det bara råkade vara Cruising-afton i Gävle och med så många fina Hudson’s till hands fanns det inga andra alternativ än att åka ut och visa folket att det finns annat att lägga sin energi på än allt skrot och skräp som t ex Ford, Chrysler och Cheva! Blev man lycklig eller vad när man fick erbjudande om att få åka med i Leif Hult’s granna Hudson Coupé från -47!

Efter några varv inne i Gävles kokande centrum började magen att skrika och vi drog oss ur kortegen för att uppsöka föda. En snabb runda inne på Coop och sen tillbaka till högkvarteret för att där tända grillarna. Resterande timmar av kvällen/natten bestod av god mat, rimlig dos alkohol och ett helt underbart sällskap i form av goda vänner och likasinnade biltokar även kallade ”Hudsoniter”!

Söndags morgon var det dags att packa ihop och tacka för sig. Jag ser redan fram emot att få träffa alla igen under 2013 för Hudsonfolket är ett riktigt trevligt gäng med riktigt trevliga och tjusiga bilar.

Ett mega stort tack till Ola Gunnarsson med vänner som anordnade och gjorde den här träffen till en av sommarens bästa helg!

Keep On Rambling/Charles Alvarsson